Nočné pátranie po českom turistovi vo Vysokých Tatrách bolo úspešné

19.08.2005 Poprad

Vysoké Tatry 19. augusta (TASR) - Nočné pátranie vo Vysokých Tatrách po 66-ročnom českom turistovi z Prahy bolo úspešné. Vyčerpaného muža našli záchranári pr...
Vysoké Tatry 19. augusta (TASR) - Nočné pátranie vo Vysokých Tatrách po 66-ročnom českom turistovi z Prahy bolo úspešné. Vyčerpaného muža našli záchranári pred polnocou na turistickom chodníku v lese nad \"Čučoriedkami\" vyčerpaného a mierne poudieraného po pádoch pri schádzaní v úplnej tme.

Pátranie sa rozbehlo vo štvrtok neskoro večer v oblasti Skalnatého Plesa. Prvé informácie však boli podľa dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) neúplné a dezorientujúce, preto pred 22. hodinou odišiel jeden zo záchranárov do Tatranskej Lomnice, aby ich overil. Náhodní maďarskí turisti potvrdili, že na zjazdovke v smere zo Skalnatého plesa sedel vyčerpaný starší turista. Skupina záchranárov sa vzápätí vybrala do tejto oblasti, kde muža skutočne našli.
Vyčerpanému turistovi ponúkli občerstvenie, potom za pomoci záchranárov zišiel k terénnemu autu, ktorým ho odviezli do Starého Smokovca.
 

Vyberte región

mark